Klassiek ASP, Classic ASP / ASP.NET programmeur

Gespecialiseerd in het ontwerpen van professionele, creatieve én klantgerichte oplossingen

 

Klassiek ASP, Classic ASP / ASP.NET programmeur

Klassiek ASP, Classic ASP / ASP.NET programmeur Vanaf 2002 ontwikkelt Microsoft in plaats van ASP een opvolger daarvan: ASP.Net. ASP.NET is een nieuwe taal, wel gebaseerd op ASP, maar met meer mogelijkheden. Er wordt met ASP.NET gewerkt binnen het .NET-framework

ASP/ASP.NET staat voor Active Server Pages en is van oorsprong een Microsoft technologie. Met ASP/ASP.NET kunnen websites gemaakt worden met een dynamisch karakter. Zo is het met ASP/ASP.NET mogelijk om gegevens uit een database te verwerken in de web-pagina.

Zoals een 'gewone' website uit HTML bestanden bestaat, bestaat een ASP/ASP.NET website uit ASP(x) pagina's. Een ASP/ASP.NET pagina lijkt op HTML, maar bevat ook scripts die op de server worden uitgevoerd voordat het resultaat naar de bezoeker gestuurd wordt, waardoor de pagina's dynamisch opgebouwd kunnen worden. Zoals met alle server side scripts heeft u hierbij de voordeel dat alle rekenwerk plaatsvindt op de server waardoor de client niet wordt belast.

Een van de goede eigenschappen van ASP.NET is dat de meeste klassieke ASP-code gewoon blijft werken met een minimum aan veranderingen.

De mogelijkheden met Klassiek ASP, Classic ASP, ASP.Net zijn eindeloos

Heeft u een Klassiek ASP, Classic ASP of een .NET programmeur nodig voor een opdracht ? Neem contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen doen.